top of page

Osynliga Orkesterns
Drömfabrik

Konsert + workshop om hur man följer sina drömmar

Caroline och den Osynliga Orkesterns Drömfabrik är en skolturné för högstadiet, gymnasiet och folkhögskola under hösten 2023. Med musik och historier från egna erfarenheter kommer musikerna att dela med sig av hur det känns när man följer sina drömmar, om hur läskigt det ofta är på vägen, om inre och yttre motstånd men också om hur levande man kan känna sig när man vågar.

 

Alla deltagare bjuds in att själva reflektera över sina drömmar. Vad drömmer du om ifall ingen skulle behöva lyssna på svaret? Hela drömmen, den storslagna, den som känns hemlig och ouppnåelig eller drömmen som är så liten att du inte vågar uttala den? 

 

Programmet består av en stämningsfull och lekfull konsert. Beroende på skolans budget så kan konserten vara i enklare tappning på två personer med sång, kulning, klangskål och piano/gitarr. Alternativt kan vi komma i full sättning på tre till fyra personer med sång, kulning, piano/gitarr, trummor, kontrabas, klangskålar och vindspel. Låtarna som spelas under konserten kommer från "Baklängesturnén". En kompositionsresa där Caroline Pehrson åkte runt i Europa i sin egenbyggda van Ingrid och komponerade musik tillsammans med olika musiker runt om i Europa. Låtarna från resan blev till albumet Caroline & the Invisible Orchestra som hon sedan släppte på eget skivbolag.  

 

Efter konserten blir det en workshop där eleverna bjuds in till att drömma, reflektera och ställa utmanande frågor till sig själva och varandra. Eleverna kommer även få möjlighet att ställa frågor till Caroline och musikerna i den Osynliga Orkestern. 

 

Osynliga Orkesterns Drömfabrik vill vara motvikten till alla de välmenande och kloka men också begränsande råd som vuxna ofta ger unga. Ungdomar och unga vuxna får ofta höra: “håll alla dörrar öppna”, “ta det säkra kortet”, “du kan alltid göra det du egentligen längtar efter sen, en annan gång”.

 

Detta är en konsert, historia och workshop om mod, men också om att lyssna varsamt på den där lilla rösten som viskar i ditt hjärta vad du innerst inne längtar efter. 

341259229_781758733170925_765677818116002035_n.jpg

Faktaruta

Tid:

Ca. 2,5h ink paus

 

Teknik och instrument:

Vi kan ha med all teknik själva i form av högtalare, instrument och mikrofoner. Om det finns akustiskt piano och/eller trumset på plats så använder vi gärna det. Vi tar de detaljerna via mail. 

 

Antal elever:

Vi kan spela för allt mellan 10 och 1000 elever, allt beroende på vad skolan har för lokaler. Vi anpassar workshopen efter antalet elever. 

 

Spelplats:

Vi spelar helst på en scen för att alla ska se ordentligt, men finns det ingen scen så kan vi spela på golvet i t.ex en gymnastiksal. Det behöver finnas sittplatser till alla. 

 

Pris:

Ni betalar 6000 - 15.000 kr beroende på om ni vill ha konserten i duoformat, trio eller kvartett. (resten subventioneras av Kulturrådet). 

YouTube thumbnail-2.png

Med stöd av:

bottom of page